LIIKUNTA JA HYVINVOINTI

Opekas ry tarjoaa viikottain liikuntavuoroja kaikille Opekkaan jäsenille. Liikuntavuorot julkaistaan liikunta-ja hyvinvointivastaavien toimesta CampusMowen appissa ja nettisivuilla Campusmowe.fi. Vastaavat järjestävät myös vuosittain hyvinvointiviikkoja, jotka sisältävät monipuolisesti erilaisia liikunta mahdollisuuksia sekä hyvinvointiin liittyviä tapahtumia yhdessä Rauman kampuksen muiden aine- ja harrastejärjestöjen kanssa.

Opekkaan liikunta-ja hyvinvointivastaavat vuodelle 2021 ovat Julia Koskinen ja Anna-Sofia Jalonen. Heidät tavoitat sähköpostiosoitteista hyvinvointi@opekas.fi ja liikunta@opekas.fi

Liikuntavuorot 2019-2020.

Opekas järjestää sekä Rauman Normaalikoulun että Merimäen liikuntasalissa viikottain sählyä, futsalia, lentopalloa, koripalloa sekä sulkapalloa. Liikuntavuoroille pystyt ilmottautumaan kirjautumalla Campusmoween joko appin tai nettisivujen campusmowe.fi kautta (tarkemmat ohjeet löydät täältä). Muutoksista ilmoitetaan viimeistään yksi tunti ennen vuoron alkua CampusMowen kalenterissa. Ilmottautuminen liikuntavuoroille on tärkeää!  


Liikuntavuorot ovat kaikille Opekas ry:n jäsenille, eikä aikaisempaa kokemusta lajista tarvita! Tärkeintä on liikkumisen ilo yhdessä.


Maksut suoritetaan Opekkaan toimistovuoroilla aina ti & to klo 11-12.15. Maksua vastaan saat liikuntakortin, jota näyttämällä saat Kuntosumpussa konkreettisen kortin ja oikeudet valitsemaasi toimintaan. Konkreettisen kortin saa 10 e panttia vastaina aa, mihin pystyy lataamaan siitä edespäin uuden kuukauden kun edellinen loppuu.
Maksut suoritetaan Opekkaan toimistovuoroilla aina ti & to klo 11-12.15. Maksua vastaan saat liikuntakortin, jota näyttämällä saat Kuntosumpussa konkreettisen kortin ja oikeudet valitsemaasi toimintaan. Konkreettisen kortin saa 10 e panttia vastaina aa, mihin pystyy lataamaan siitä edespäin uuden kuukauden kun edellinen loppuu.

Sulkapallo

Sulkapallossa ei ole lajivastaavaa vaan Opekas lisää joka viikon tiistaina opiskelijatila Puutarhan ilmoitusseinälle listan, johon pitää tulla viikon aikana varaamaan vuoronsa. Listaan kirjoitetaan nimi ja puhelinnumero.

Ensimmäinen kuka on varannut vuoron hakee kirjaston palvelutiskiltä avaimen ennen kello 16, jolla pääsee liikuntavälinevarastoon, josta saa sulkapalloverkot, -pallot ja -mailat. Vuoron loppuessa avain luovutetaan seuraavana vuorossa olevalle. 

Viimeinen vuorossa oleva laittaa sulkapalloverkot, -mailat ja -pallot varastoon oikeille paikoille, sammuttaa valot, lukitsee ovet ja poistuu ennen kello 21.00. Avain pitää palauttaa takaisin kirjaston palvelutiskille maanantaina, koska kirjasto on auki vain arkisin kello 16 saakka 

Hyvinvointi ja sen edistäminen

Linkkejä opiskelijalle

Turun ylioppilaskunnan terveydenhuoltosäätiö YTHS ajanvarausnumero:

Hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraus (ma-to 8-15 & pe 8-14)

0467101041

Valtakunnallisen kriisipalvelun puhelinnumero:

Kriisipuhelin tarjoaa välitöntä keskusteluapua kriisissä oleville ja heidän läheisilleen. 

0925250111

Rauman Kriisikeskus (Valtakatu 13)

Kriisivastaanotot sijaitsevat Raumalla Valtakatu 13. Ajanvarausta numerosta 0283785600
klo 9-16 suositellaan.

Nyyti ry

Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä valtakunnallinen yhdistys. Yhdistys tarjoaa monipuolista tietoa ja toimintaa mielen hyvinvointiin ja opiskeluarjessa jaksamiseen liittyvissä asioissa. Sivuille pääset tästä.

Sekaisin-chat

Sekasin-chatissä voit keskustella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Sivuille pääset tästä.

Opi elämäntaitoa

Opi elämäntaitoa -osiosta löydät tietoa, vinkkejä ja välineitä oman hyvinvointisi ja elämäntaitojesi vahvistamiseen. Osio käsittää, paitsi monipuolista sisältöä hyvinvointiin liittyvistä aihepiireistä, myös linkkejä aihepiirejä syventäviin materiaaleihin ja oivalluksia herätteleviin tehtäviin. Sivuille pääset tästä.

Mieli ry

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy. MIELI ry puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Sivuille pääset tästä.


Yhteydenottolomake

Opekkaan liikunta- ja hyvinvointivastaaviin voi ottaa yhteyttä, jos on liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä, kehitysideoita, palautetta tai muuten aiheeseen liittyvää asiaa. Yhteydenottolomake tulee vain Opekkaan liikunta- ja hyvinvointivastaaville.