Hallitusehdokkaat 2019

Hei vaan hei!

Olen Annika Lind 24-vuotias raumalainen, ensimmäisen vuoden luokanopettajaopiskelija. Olen iloinen, sosiaalinen ja touhukas fuksi, joka on aivan rakastunut upeaan Sempun mäkeemme, tähän kannustavaan ilmapiiriin, iloisiin ja sydämellisiin ihmisiin sekä yhteisölliseen toimintaan.

Minua kiinnostaa suuresti ainejärjestötoiminta, siellä yhdessä tekeminen, uuden oppiminen ja ihmisiin tutustuminen. Olisi valtavan suuri kunnia päästä mukaan Opekkaan hallitukseen ajamaan jokaisen kampuksemme opiskelijan etuja, rakentamaan entistä tiiviimpää yhteisöllistä Sempun perhettä ja auttamaan tapahtumien, koulutusten ja liikuntamahdollisuuksien järjestämisessä. Monesti kysytään, mikä tehtävä Opekkaan hallituksessa kiinnostaa. Minun on vastattava, etten tiedä mikä tehtävä tai toiminta minua ei kiinnostaisi. Koen, että hallituksessa jokainen tekee niin mittaamattoman arvokasta työtä, että joka ikinen tehtävä olisi suuri kunnia! Tärkein asia, johon toivoisin voivani vaikuttaa Mäellä, on opiskelijoiden henkinen ja sosiaalinen hyvinvointi sekä syrjäytymisen estäminen. Haluaisin olla mukana rohkaisemassa yhteisöämme toimintaan, jossa jokainen opiskelija kohdattaisiin ystävällisesti ja jossa jokainen kokisi olevansa tervetullut mukaan kaikkiin tapahtumiin, iltamiin ja koko yhteiseen yliopistoomme, juuri sellaisena kuin on, omana ihanana itsenään.

Jos koet yhteisöllisyyden, toisista ihmisistä huolen pitämisen sekä rohkean epäkohtiin puuttumisen sydämen asiaksesi, olisin äärimmäisen kiitollinen äänestäsi. Kuuntele siis sydämesi ääntä ja ennen kaikkea muista äänestää, sinun ja koko yhteisömme puolesta.

P.S. Mikäli ikinä kaipaat lounasseuraa, juttukaveria tai lenkkikamua, älä epäile laittaa viestiä tai tulla nykäisemään hihasta! Ihmiset, ystävyys ja yhdessä nauraminen ovat parasta mitä maailmastamme löytyy <3


Moikka!

Olen Enni Leppäaho, ekan vuoden kässäopeopiskelija. Mulla on kissa, pehmolelualpakka ja yks elävä huonekasvi. Aiemmassa elämässä mua on kutsuttu järjestöjyräksi ja nyt muutaman vuoden järjestöttömän elon jälkeen kaipaan kokouksissa istumista.

Olen hakemassa Opekkaan hallitukseen mielessäni erään rakastamani järjestön silloisen puheenjohtajan sanat: "Mä toivon, että teillä on asiat päin vittua ja haluatte tehdä sille jotain!". Mun asiat opiskelussa on vielä ihan hyvin, mutta haluan lähteä ajamaan myös muiden etuja Sempulla.

Onko sun maailmassa joku asia päin vittua? Tuu kertomaan siitä, katotaan mitä asialle voidaan tehdä.

Ystävällisin terveisin
Enni Leppäaho


MOIKKU!!

Olen Milla Heinonen, vuoden 2019 varhaiskasvatuksenopettaja-opiskelija fuksi. Minulle tärkeää opiskeluiden ohella on fyysinen ja henkinen hyvinvointi, ja tätä haluaisin vaalia opiskelutovereilleni. Hyvinvoinnin lisäksi, haluaisin olla vaikuttamassa kokonaisvaltaisesti Mäen asioihin ja olla helposti lähestyttävä Opekkaan jäsen, jolle voisi kertoa murheet, ilot, risut ja ruusut.

Opekkaan liikuntavuorot ovat minulle tuttuja, ja haluaisinkin hallituksen jäsenenä kannustaa enemmän opiskelijoita hyödyntämään kyseistä 'palvelua', oli urheilutaustaa tai ei. Olen toiminut jalkapallon puolella valmentajana sekä joukkueenjohtajana, joten vastuukokemusta löytyy. Minut tulisi valita Opekkaan hallitukseen myös siksi, että koen olevani kaikki huomioon ottava ja kaikkien kanssa hyvin toimeentuleva, iloinen ja positiivinen persoona, joka uskaltaa sanoa asiat suoraan. Toivon tuovani toimintaan omien ajatuksieni lisäksi myös muiden oppilaiden näkökulmia, joita on herännyt keskusteluissa syksyn mittaan. 


Perttu Vuorio

2. vuoden luokanopettajaopiskelija

Hejssan!

Lähdin Opekkaan toimintaan mukaan heti fuksivuotenani ja voin sanoa etten olisi parempaa päätöstä voinut tehdä. Minulla on pian kausi takana Opekkaan hallituksessa, ja tiedän että minulla olisi vielä paljon annettavaa meidän kaikkien yhteiselle ja rakkaalle Sempunmäelle. Olen yhteistyökykyinen, vastuuntuntoinen ja vaikuttamishaluinen sekä toimin siten, että päästäisiin meidän opiskelijoiden etujen mukaisiin ratkaisuihin. Minusta sanotaan, että olen henkilö jolla on aina virne kasvoilla ja pilkettä silmäkulmassa. Koen että positiivinen, sosiaalinen ja ystävällinen luonteeni on kantanut minua pitkälle haastavissakin tilanteissa.

Mikäli tulen valituksi Opekkaan hallitukseen, haluan vaikuttaa opiskelijoiden etujen parantamiseen, kehittää opiskelijatapahtumia sekä luoda Sempunmäestä yhä yhteisöllisempää ja parempaa paikkaa meille kaikille. Olen kiinnostunut ottamaan yhä enemmän vastuuta Opekkaan toiminnasta ja erityisesti mäen opiskelijoiden edunvalvonta on lähellä sydäntäni.

Jos tulen valituksi Opekkaan hallitukseen, niin lupaan tehdä kaikkeni sen eteen että Rauman kampuksen opiskelijoilla on entistäkin paremmat oltavat. Haluan olla luomassa entistäkin yhteisöllisempää kampusta, johon jokainen voi tuntea kuuluvansa. Nähdään syyskokouksessa!


Patricia Abrahamsson

1.vuoden luokanopettajaopiskelija

Olen aina kokenut tarvetta puuttua epäoikeudenmukaisiin tilanteisiin, tehdä asioita muiden hyväksi sekä vaikuttaa tärkeisiin asioihin. Tähän asti olen välttänyt suurempaa vastuuta itseäni ja omia taitojani vähätellen. Nyt uuden rohkaisevan ja kannustavan yhteisön vaikutuksesta, olen vihdoin tarpeeksi rohkea hakeakseni Opekkaan hallitukseen. Rauman OKL:ssä opiskellessa parin kuukauden ajan, olen kuulunut jo haalarikomiteaan, ollut mukana järjestämässä Kostajaisia ja hakenut Speksiin näyttelijäksi hyvällä menestyksellä. (Tervetuloa siis seuraamaan 2020 Speksiä!)

Oman kädenjäljen ja muiden ilon näkeminen on asioita, joita on vaikea verrata mihinkään. Opekas ry:n hallituksessa olisin mieluusti mukana järjestämässä tapahtumia, vaikuttamassa niiden sisältöön ja hoitamassa niihin liittyviä käytännön asioita. Esimerkiksi opiskelijakulttuuritiimissä työskentely sujuisi hyvien vuorovaikutustaitojen, luovuuden sekä hyvien "some-taitojen" puolesta. Neuvottelutaitoja kehittelin haalaritiimissä, kun järjestin haalareillemme sponsoreita. Luovuudesta, hulluudesta ja innokkuudesta olisi hyötyä myös Hupi- ja perinnetiimissä. Opiskeluni Seminaarinmäellä ovat lähteneet huomattavasti vauhdikkaammin liikkeelle kuin olisin uskonut ja innokkuutta ei pysty peittelemään.

Mäen opiskelija, jos haluat innokkaan ja tunnollisen neulojahullun vaikuttamaan, äänestä minua!


MOIKKU MOIKKU!

Tuomas Yrjölä, toisen vuoden VAKO-opiskelija

Aloitin taipaleeni Opekas ry:ssä heti mahdollisuuden auettua ensimmäisenä opiskeluvuotenani. Tämä ensimmäinen vuosi järjestötoiminnan rintamalla on ollut minulle suuri ilo, kunnia ja ylpeys, ja toivon pystyväni jatkamaan tätä toimintaa vastaisuudessakin. Jo vuoden Opekas ry:n toiminnassa mukana olleena ja paljon tämän vuoden aikana kokeneena voin vain todeta itselleni, että ei se millään ole vielä tarpeeksi. Olen saanut Sempulta enemmän, kuin voisin koskaan toivoa, ja tahdon myydä sieluni järjestötoiminnalle myös tulevaisuudessa, jotta minulla olisi realistinen mahdollisuus antaa tälle uskomattomalle yhteisölle myös jotain takaisin.

Toimin ensimmäisen järjestövuoteni Opekas ry:n taloudenhoitajana ja toivoisin jatkamani samassa tehtävässä. Toimialueestani poiketen olen kuitenkin pyrkinyt mahdollisimman aktiivisesti olemaan osana myös opiskelijoiden edunvalvontaa ja siihen liittyvää keskustelua; viimeisimpänä esimerkkinä Pikkunorssi-seminaariin osallistuminen ja opiskelijaedustajien puheenvuoron pitäminen kyseisessä seminaarissa. Olen ollut kärppänä myös mukana Hupi & Perinne -tiimin toiminnassa auttamalla mahdollisimman tehokkaasti erilaisten tapahtumien järjestämisessä.

Vaikka olen äänekäs ja roisilla huumorintajulla varustettu reunoilta rosoinen miehenalku, niin olen kuitenkin hyvin yhteistyökykyinen tekijä, vastuuntuntoinen ja tehokas työläinen Opekkaan hallituksessa. Minulla on jatkuva halu kehittyä järjestötoiminnassa ja vaikuttaa oloihimme Sempulla ja pyrin kaikessa toiminnassani yhdenvertaiseen ja opiskelijoiden etuja palvelemaan lopputulokseen. Sosiaalinen ja suoraviivainen persoonani on palvellut minua tähän mennessä Opekkaan hallituksessa ja en koskaan epäröi nostaa ääntäni ja mielipidettäni opiskelijoihin liittyvään keskusteluun, mikäli huomaan epäkohtia tai vääryyttä.

Toivonkin siis pystyväni palvelemaan Teitä, opiskelijoita, vielä ainakin yhden vuoden ajan.

Äänestä Minua, palauta nestetasapainosi.


Mikael Ristimäki

Moikka!

Olen 27-vuotias, ensimmäisen vuoden luokanopettajaopiskelija. Harrastuksiini kuuluu tällä hetkellä opiskelujen ohella urheilu. Käyn ahkerasti Opekkaan liikuntavuoroissa, ja harrastan liikuntaa omaehtoisesti. Olen myös mukana tämän vuoden Qme Spekseissä näyttelijänä. Minut tulisi valita Opekkaan halitukseen, koska olen innovatiivinen, energinen ja innokas luomaan uusia tuulia Mäelle. Minulla ei ole aiempaa kokemusta hallitus työstä, mikä on mielestäni positiivinen voimavara, koska tuon uusia ajatuksia ja näkökulmia. Haluan vaikuttaa hallituksessa opiskelijoiden hyvinvointiin, koulussa viihtyvyyteen ja opiskelujen sujuvuuteen. Haluan lähettää iloiset terveiset ja tsemppiä jokaiselle opiskelijalle Mäellä!

Ystävällisin terveisin,

Mikael Ristimäki


Helena Vainisalo

  • Positiivinen
  • Rohkea toimimaan ja yhteistyöhaluinen
  • Helposti lähestyttävä ja toiset huomioonottava
  • Energinen
  • Idearikas ja luova
  • Yhteisten asioiden asialla

Kuka minä olen ja mitä haluaisin tehdä opekkaan hallituksessa?

Olen Helena Vainisalo, tuttavallisemmin Hellu, 21-vuotias ensimmäisen vuoden Vako. Olen kotoisin alun perin Helsingistä, josta lähdin pari vuotta sitten kokeilemaan siipiä ja viettämään välivuosia Tampereelle. Viime kesänä kävi onnenpotku, kun opiskelupaikka aukesi ja tuli muutto tänne Raumalle. Haen Opekkaan hallitukseen siksi, että minua kiinnostaa hallitustoiminta ja Opekkaasta on jäänyt hyvä fiilis, että siellä oikeasti yhdessä pääsee pöhisemään. Koen, että intoa riittää auttamaan ja hoitamaan erilaisia asioita hallituksessa, mutta varmasti ideoita ja osaamista löytyy eniten tapahtumien ja toiminnan järjestämiseen Mäellä. Uskon, että olisin helposti lähestyttävä hallituksen jäsen, kenelle antaa palautetta ja kertoa mielipiteensä.

Mihin asioihin haluaisin vaikuttaa mäellä, terveiset mäen opiskelijoille ja miksi juuri sinun pitäisi äänestää minua hallitukseen?

Minusta alkanut fuksivuosi on tapahtumien ja mahdollisuuksien osalta ollut mahtava. Mäellä on päässyt näkemään ja tekemään kaikenlaista kivaa! Yhteisöllisyys on tehnyt minuun vaikutuksen ja tahtoisin tätä vaalia jatkossakin. Erilaiset tapahtumat ovat tuoneet ympärilleni uusia ystäviä, olo on hukassa olevalla fuksilla ollut tervetullut ja tapahtumista on saanut opiskelulle hyvää vastapainoa. Koulutukset ja muu toiminta keskellä viikkoa ovat minulle asioita, joihin haluan olla jatkossa vaikuttamassa. Kanssaopiskelijoiden toiveet ja ideat tapahtumiin, toimintaan ja esimerkiksi koulutuksiin olisivat minulle sydämen asia, jota mieluusti idearikkaana ja valmiina tyyppinä veisin eteenpäin. Minulle tärkeää on, että jokainen saa tunteen olla osa mahtavaa Mäen väkeä, joka saa yhdessä aikaan vaikka mitä!

Joten jos just susta tuntuu, että jatkossakin Mäellä tulisi olla yhteisöllistä toimintaa ja tapahtumaa, perinteitä unohtamatta, haluat äänesi kuuluviin ja miellät minut sopivaksi toiminnan tyypiksi hallitukseen, niin äänestä minua - äänesi on arvokas! 


Moikka! Olen Linda Levomäki, 19-vuotias ensimmäisen vuoden luokanopettajaopiskelija. Harrastuksiini kuuluu partio, joten järjestötoiminta on minulle monen vuoden ajalta entuudestaan tuttua. Lisäksi vapaa-ajallani minut saattaa löytää luonnosta liikkumasta tai pianon edestä.

Minulle on erityisen tärkeää, että opiskelijayhteisössä kaikilla olisi hyvä olla. Olen reilu, ahkera ja vaikuttamishaluinen ihminen, joten koen että minulla olisi paljon annettavaa Opekkaalle ja kaikille meille Mäen opiskelijoille.

Hallituksessa on monta erilaista tehtävää, enkä osaa sanoa vain yhtä joka minua kiinnostaisi. Olen siis avoin ja valmis oppimaan uutta, olisi tehtäväni mikä tahansa.

Jos Sinä haluat hallitukseen iloisen, reippaan ja määrätietoisen ihmisen, et tule varmasti pettymään äänestettyäsi mua!

Ja vielä lopuksi toivotan hyvää syksyä ja joulunodotusta kaikille kanssaopiskelijoille ♥


Niina Heinonen

Hellurei!

Olen 23-vuotias ensimmäisen vuoden luokanopettajaopiskelija Niina. Olen kotoisin Tampereelta, mutta viimeisen vuoden asunut Raumalla töiden ja nyt opiskeluiden merkeissä. Kaupungista ja Mäestä on tullut minulle rakas paikka ja siksi haenkin Opekkaaseen, jotta pääsen itse olemaan mukana kehittämässä ja vaikuttamassa Mäen tapahtumiin tulevaisuudessa.
Fuksina olen kerännyt kokemusta jo olemalla mukana Qmessa 144-tuntia näytelmän tekemisessä sekä monessa muussa syksyllä olleessa tapahtumassa. 
Olen rauhallinen, mutta erittäin aikaansaava. Omaan korkean työmoraalin sekä koulutehtävien että kaiken muun työn suhteen missä mukana olen. Olen helposti innostuva ja iloinen. 
Mäen toiminnassa koen eniten omakseni olevani mukana hupi- ja perinnetiimin toiminnassa, mutta olen nopea ottamaan kopin mistä vaan, joten olen kaikille toiminnalle avoin.


Moikka,

Olen Anna-Sofia "Ansku" Jalonen, 24-vuotias 1. vuoden luokanopettajaopiskelija eli tämän syksyn uusi innokas fuksi Mäellä. Kuvailisin itseäni nauravaiseksi, puheliaaksi, luovaksi, helposti lähestyttäväksi sekä pitkäjänteiseksi ihmiseksi, joka on valmis tekemään töitä kaikkien hyvinvoinnin eteen.

Olen aikaisemmalta koulutukseltani liikuntaneuvoja ja tehnyt pitkän uran taitoluistelun parissa ensin itse luistelijana ja jatkanut valmennusta kilpatasolla omien luistelujeni loputtua. Kyseinen laji onkin opettanut minulle korkean työmoraalin hoitaa hommat alusta loppuun asti annetussa aikataulussa, jättämättä mitään kesken.
Innostun helposti asioista ja minusta on ollut mukava huomata kuinka aktiivista toimintaa meidän Mäellä on ollut tämän syksyn aikana ja on ollut ilo olla mukana siinä.

Haen Opekkaan hallitukseen, koska haluan olla mukana ylläpitämässä ja kehittämässä kampuksemme toimintaa. Olen fuksi, mutta olen ehtinyt olla jo monessa mukana tänä syksynä sekä tutustua moneen Mäen ihmiseen eri vuosiluokilta. Minua erityisesti kiinnostaa opiskelijoiden edunvalvonta sekä liikunta ja hyvinvointi, ja siksi toivonkin pääseväni Opekkaan hallitukseen ensi kaudeksi, jossa haluaisin erityisesti ylläpitää ja viedä näitä asioita eteenpäin.

Jos haluat hallitukseen positiivisen ja sanavalmiin ihmisen, jolle yhteinen hyvä on tärkeää, Äänestä minua!

Mukavaa joulunaikaa ja jaksamista opiskeluiden parissa! <3


Morjesta pöytään!

Olen Mikko Meltola, VAKO-opiskelija

Olen iloinen, sosiaalinen ja helposti lähestyttävä 23-vuotias. Aloitin opiskeluni Seminaarin mäellä viime vuonna ja lähdin heti fuksivuonnani mukaan järjestötoimintaan. Olen ensimmäisellä hallituskaudella toiminut Lastopet Ry:n hallituksessa hupi-tiimissä ja olen sitä kautta päässyt järjestämään juhlia ja tapahtumia Mäen opiskelijoille. Olen myös toiminut tänä vuonna tuutorina ja sitä kautta päässyt järjestämään tapahtumia mm. orientaatioviikolla sekä fuksisitsejä. Hallitus toiminta ja tapahtumien järjestäminen on siis tuttua ja nyt haluaisin päästä mukaan Opekkaan hallitukseen jatkamaan siitä mihin aiemmalla hallituskaudella jäin. Mieluiten haluaisin siis mukaan Opekkaan Hupi & Perinne- tiimiin suunnittelemaan ja järjestämään juhlia ja tapahtumia yhdessä ja yhteistyössä muun hallituksen, muiden järjestöjen sekä koko Sempun väen kanssa.

Äänestäkää minua,

ette tule katumaan!


Oiva Nurmi, ikinuori 24-vuotias.
2. Vuoden fuksi luokanopettajaopiskelija-linjalla.

Hellurei ja hellät tunteet!

Kuulinko oikein? One more year? Huutonne ja pyyntönne ovat kuuluneet korviini. Täältä tullaan entistä isommin ja selkein mestarin elkein, tavoitteena jatkaa tässä hulabaloossa toinenkin kokemusrikas ja hulvaton vuosi. Eihän tästä keilahallista mihinkään haluaisi lähteä!

Hallituksen vaihtuessa voi pysähtyä miettimään erilaisia haasteita. Saadaanko hallitus täyteen, kuka astuu mihinkäkin rooliin kun vanhat siirtyvät eläkeputkeen? Hain nuorena fuksina Opekkaan hallitukseen ja suureksi onnekseni pääsin sisään haluamaani rooliin HuPe-tiimiin. Sopiikin miettiä, että kuka täyttäisi vanhat buutsit paremmin kuin edellinen kivien potkija itse eli allekirjoittanut? Ensimmäinen hallituskausi alkaa piakkoin olla taputeltuna, mutta siltikin nälkä on kova ja niin se janokin ainakin keskiviikkoisin.

Vuotta rikkaampana, kokemuksia eläneempänä, tietoa keränneenä ja mokia tehneenä ja niistä oppineena uskonkin vahvasti, että nuorelta koiralta löytyy vielä uusia temppuja annettavaksi.

Miksi äänestäisit minua? Näen mäen opiskelijat suurena perheenä, pyrinkin tämän perhueen yhteisöllisyyttä edistää entistä paremmaksi. Suuri antini on tapahtumien organisointi, perinteiden vaaliminen ja aito kiinnostukseni mäen asioita kohtaan. Olen avoin persoona ja tavoitteenani on kehittää mäen järjestöjen välistä yhteistyötä, näin palvellen paremmin juuri sinua ja sinun ajatuksia kuullen.

Sinun ääni on tärkeä äänestit ketä tahansa vain. Sinun oikeus on valita itsellesi just sun näköinen hallitus ja toivon, että mun huono huumori, charmikas persoona ja väliajoin jopa positiivinen asenne on osa tätä rikasta kuvaa mielessäsi. Muistakaa myös äänestää Perttua!

Kaikella on loppunsa ja niin on onneksi tälläkin akateemisella esseellä. Lopuksi mieleeni tulee kertoa kuulemani vanha venäläinen sanonta, joka menee näin:

"Русские пьют, когда есть повод для радости. Русские также пьют, когда есть причина для горя. И если их там нет, вы можете получить их обоих, выпив!"

Tuohan sopii tilanteeseen kuin issee äireeseen.

Hejssan ja nähdään syyskokouksessa!


Heissuli vei!

Olen Pauliina Hyvärinen ja toisen vuoden luokanopettajaopiskelija.

Fuksivuoteni vietin Lokilta ry:n hallituksessa hupi -tiimissä, josta sainkin innostuksen lähteä kokeilemaan siipiäni Opekkaaseen. Järjestötoiminta on aivan mielettömän hauskaa, mukaansatempaavaa ja vaikuttavaa! Paljon on meillä YHDESSÄ tekemistä kaikkien hyvinvoinnin eteen täällä rakkaalla Mäellä, jota haluan edelleen itsekin päästä kehittämään ja innostamaan. Yhden lukuvuoden täällä tallanneena koen, että minulle on kertynyt jo hieman näkemystä asioista, jotka ovat hyvin ja joissa on kehittämisen varaa. Tarkkaa kunniatehtävää Opekas ry:n hellässä huomassa en ole miettinyt ja koen että jokainen pääsee kuitenkin tekemään paljon, koska ideana on tehdä asioita tiiminä koko Sempun väen hyväksi.

Erityisen tärkeää näin tiiviissä yhteisössä on se, että pidämme toisistamme huolta ja myös toistemme puolia. TYY nosti yhdenvertaisuuden esille näkyvästi tämän lukuvuoden alussa, joka on ehdottomasti mielestäni yksi tärkeimmistä asioista, joita tulisi vielä kehittää ja johon tulisi kannustaa. Opiskelijoiden hyvinvointi, erilaisten tapahtumien ja mahdollisuuksien järjestäminen, antaminen ja edesauttaminen on omasta mielestäni yksi järjestöjen tärkeimmistä vastuista.

Loppuhuipennukseksi haluan kertoa että toimin Lokilta ry:n hallituksessa myös ensi vuonna, jonka näen suurena mahdollisuutena kehittää vielä enemmän yhteistyötä mäen eri aine- ja harrastejärjestöjen kanssa.

Jos koet että minä voisin olla sellainen henkilö joka auttaa, kuuntelee ja uskaltaa ajaa meidän opiskelijoiden etua, niin pienissä kuin isommissakin asioissa, äänestä toki minua!


Hellurei Sempun väki!

Olen Iida Aaltonen, toisen vuoden varhaiskasvatuksen opettajaopiskelija ja Opekkaan hallituksen jäsen kaudelta 2019.

Olen osallistunut yliopiston toimintaan hallituksen lisäksi niin tuutorina, Qmespeksin näyttelijänä ja yleisesti osallistuvana henkilönä. Yksi ikimuistoinen lentäminen kanaaliinkin on koettu, samalla lunastaen "vuoden fuksi 2019"-tittelin. Persoonaltani olen kupliva, kannustava, positiivisesti ajatteleva heittäytymiskykyä ja hersyvää naurua sisältävä paketti. Edellisen lisäksi olen myös jämpti, organisointikykyinen ja sanavalmis kiperissäkin tilanteissa.

Vaikka alustavasti ajattelin, että arvokkainta antia hallitustoiminnassa on itsensä kehittäminen ja sen luomat mahdollisuudet uusiin polkuihin ja työtehtäviin, nostankin toisen asian esille. Tärkein asia on ehdottomasti uudet ystävät ja yhdessä tekemisen tuottamat positiiviset tunteet. Yliopistossa opiskelu vaatii opiskelijalta ajoittain suorittamista ja epämukavuusalueella vierailua, itsensä kehittämisen ja itse oppimisen takia. Tarkoitus ei kuitenkaan ole se, että voimavarat ja motivaatio kärsii ja epämukavuusalueesta muodostuu normi.

Kuinka itse sitten edistäisin tätä? Haen hallitukseen ja samalla asettaudun ehdolle hallituksen puheenjohtajaksi. Hallituksen tärkein tehtävä on ajaa opiskelijan etua, sekä ylläpitää että kehittää toimintaa, joka lisää opiskelijoidemme hyvinvointia. Opiskelun kuuluu olla hauskaa ja onhan se nyt aivan huippua olla osa Semppua! Kokemusta vastuutehtävistä löytyy mm. kolmentoista vuoden joukkuevoimistelun valmentamisesta, urheiluseuran tapahtumien ja toiminnan kehittämisestä sekä taloyhtiön hallituksessa toimimisesta.

Mutta viisaudet sikseen! Pidetään huoli toisistamme, nauretaan, nautitaan ja ollaan ylpeitä koko meidän Sempunmäestä!

Käythän äänestämässä!

-Iida 


Moro!

Tätä kirjoittelee ensimmäisen vuoden luokanopettajaopiskelija Hanna Alaraatikka. Ikää ja kokemusta on kertynyt 34 vuoden verran, kotikaupunki on Tampere, mutta Rauma on hurmannut minut kyllä hyvin kuluneen syksyn aikana.
Olen aloittanut järjestöurani 13-vuotiaana, josta nopeasti etenin Tampereen nuorisovaltuuston monivuotiseksi puheenjohtajaksi. Uraa löytyy myös Kokoomuksessa ja Kokoomusnuorissa rivijäsenestä puheenjohtajaksi asti.
Vaikuttamisen huiput hetket ovat olleet ne, jolloin olen päässyt edustamaan Suomea aina Islannista Italiaan saakka, tavannut valtioiden päämiehiä ja pitänyt puheita nuorille tärkeistä asioista mm. entisille presidenteille Tarja Haloselle ja Vigdís Finnbogadóttirille.
Joko laskit, että olen ollut puheenjohtaja jo ennen kuin jotkut kanssafuksini ovat syntyneet...
Sydämeni järjestötyölle sykkii edelleen vahvana, vaikka poliittinen agenda on jo jäänyt taakse. Haluan mukaan Opekkaan hallitukseen pitämään huolta meidän kaikkien opiskelijoiden edunvalvonnasta ja hyvinvoinnista. Mäen yhteisöllisyys on ainutlaatuisen upeaa ja toivon että saan olla hallituksen kautta pitämässä siitä huolta, jotta meillä kaikilla olisi hyvä olla niin vapaa-ajalla kuin opiskeluiden parissa.
Olen vahvasti tiimipelaaja, tärkeää on omien mielipiteiden lisäksi osata kuunnella myös muita ja ottaa heidät huomioon. Pidän tehokkaasta, mutta en tiukkapipoisesta, työskentelystä. Aikoinaan parhaat ideat, esim. vaalityöstä Sauli Niinistön kanssa syntyi tupakkapaikalla, nykyään nautin mieluummin lasin punaviiniä hyvän keskustelun parissa.


Santeri Laaksonen, 3. vuoden opeopiskelija

Olen toiminut Opekas ry:n hallituksessa kahden kauden ajan, liikunta- ja hyvinvointitiimissä. Opekkaan hallituksessa toimiminen on enemmän kuin bileitten järjestämistä tai toimistovuorojen pitämistä. Kaikkein tärkein asia, mitä Opekas tekee, on sosiaali-ja koulutuspolitiikka, jonka takia ainejärjestö alun perin järjestettiin. Kahden vuoden kokemuksella tuon tiedon ja taidon Opekkaan hallitukseen, jota tarvitaan, että toiminta pysyy laadukkaana ja kaikkia huomioivana. Opekas ry:n toimintaa pitää kehittää vielä opiskelijajärjestönä, että saamme jokaiselle kokemuksen, että hallitus tekee jokaisen hyväksi työtä. Hallituksessa olisin se "vanhajäärä" kuka uskaltaa sanoa vastaan ja muistuttaa miten hommat hoidetaan.

Hauskaa pikkujouluristeilyä kaikille ja joulun odotusta!


Heips!

Olen Ella Haarala 22 -vuotias toisen vuoden varhaiskasvatuksen opettajaopiskelija.

Olen luonteeltani iloinen, positiivinen ja auttavainen. Olen toiminut tämän syksyn tutorina ja minulla on kokemusta valmennus toiminnasta, joten asioiden organisointi ei ole minulle haaste. Olen kiinnostunut hyvinvoinnista sekä ajattelen aina kaikkien muiden parasta ja etuja.

Minut tulisi valita Opekkaan hallitukseen, koska otan vastuun tehtävästä kuin tehtävästä ja suoritan ne aina loppuun asti, tulen kaikkien kanssa toimeen ja olen hyvä ja läsnäolevakuuntelija. Minuun on helppo lähestyä asiassa kuin asiassa sekä toimin tasapuolisesti kaikkia kohtaan.

Haen Opekkaan hallitukseen ensimmäistä kertaa, mutta koen, että liikuntatiimi ja mäen kehittäminen liikunnan puitteissa voisi olla minun juttuni. Toinen mikä voisi kiinnostaa on kulttuuritiimin toiminta. Haluan, että jokaisella mäen opiskelijalla on hyvät oltavat sekä ylläpitää mäen yhteishenkeä myös liikunnan puitteissa.

Iloiset syksyiset terveiset mäen opiskelijoille ja tsemppiä opiskeluihin!