EDUNVALVONTA
Opekas ry:n ensisijainen tehtävä on toimia Turun yliopiston Rauman kampuksen edunvalvontajärjestönä. Edunvalvonta ja vaikuttaminen voidaan karkeasti jakaa koulutuspolitiikkaan ja sosiaalipolitiikkaan, mutta edunvalvonnan piiriin kuuluu lähes kaikki opekkaan toiminta. Edunvalvonnassa tärkeintä on kehittää opiskelijoiden etua, tuoda opiskelijoiden ääni kuuluviin päätöksen teossa ja tarttua epäkohtiin. Edunvalvonnassa pyrimme keskustelulla ja kokouksilla pysymään aina mahdollisimman ajan tasalla päätöksistä, koulutuksista ja tapahtuvista asioista,
Turun yliopiston toiminta on todella järjestäytynyttä ja kokonaisvaltaista, jonka takia päätökset, muutokset ja valmistelu on pitkä prosessi. Edunvalvonta usein näyttäytyy lyhyellä aikavälillä tuloksettomalta, mutta asioihin vaikuttamista sekä vaikutuksia käytäntöihin tapahtuu jatkuvasti. Tästä syystä on tärkeää reagoida ja ottaa yhteyttä ongelmatilanteista nopeasti.
Tämän osion alta löydät tietoa edunvalvonnan eri osa-alueista. Tutustu hyvin ja tarvittaessa ota yhteyttä opekkaan edunvalvontaan edunvalvonta@opekas.fi
Koulutuspolitiikka
Sosiaalipolitiikka
Koulutuspolitiikalla parannetaan koulutuksen laatua, kehitetään opetusta sekä valvotaan opiskelijoiden etua yliopiston hallinnon eri tasoilla. Opekas ry vaikuttaa koulutuspolitiikassa opiskelijoiden etuun yliopiston, kaupungin ja mahdollisesti valtakunnallisesti koskevissa päätöksissä.
Sosiaalipolitiikalla pyritään edistämään opiskelijoiden elämän laadun, opiskelun edellytyksiä ja opiskelu kykyä. Opekas ry vaikuttaa sosiaalipolitiikassa opiskelijoiden etuun yliopiston, kaupungin ja mahdollisesti valtakunnallisesti koskevissa päätöksissä.
Halloped
Halloped eli hallinnon opiskelijaedustaja. Turun Yliopistossa toimii useita eri työryhmiä ja toimikuntia, joihin opekas hakee ja nimittää opiskelijaedustajia. Opiskelijaedustajan tehtävänä on toimia yliopiston hallintoelimissä opiskelijoiden äänenä ja opiskelija näkökulman asiantuntijana, millä hän pääsee todella vaikuttamaan yliopistossa tapahtuviin asioihin.
Opiskelijaedustajia toimii seuraavissa työryhmissä:
KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN OPERATIIVINEN JOHTORYHMÄ: Anna-Sofia Jalonen, varalla Annu Laurila ja Annika Lind
Kasvatustieteiden tiedekunnan johtoryhmä: Armi Söder, varalla: Essi Suuriniemi
OPETUKSEN KOORDINAATIOTOIMIKUNTA: LO opiskelijaedustaja: Julia Himilä, VO opiskelijaedustaja: Delnia Eliassi, KS opiskelijaedustaja: Sami Mattila
OPETTAJANKOULUTUSLAITOS, RAUMA HARJOITTELUTYÖRYHMÄ: VO opiskelijaedustaja: Julia Koskinen, LO opiskelijaedustaja: Karri Artiola, KS opiskelijaedustaja: Lotta Terho
KÄSITYÖN AINEENOPETTAJAKOULUTUKSEN AINERYHMÄ: Roope Seppänen
VARHAISKASVATUKSEN OPETTAJAN TUTKINTO-OHJELMAN JA VARHAISKASVATUKSEN AINERYHMÄ:
KASVATUSTIETEEN AINERYHMÄ:
MONIALAISTEN OPINTOJEN AINERYHMÄ: Annu Laurila
PIKKUNORSSIN (OKL) TOIMINTARYHMÄ: Delnia Eliassi
HYVINVOINTI- JA KRIISINHALLINTARYHMÄ: Ruut Vuoriluoto, Laura Mäntysaari
OPINTOPALAUTETYÖRYHMÄ: Paavo Mäkituuri
TYÖYHTEISÖTOIMIKUNTA: Iida Aaltio, Mikael Ristimäki
KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA ALUMNITOIMIKUNTA: Opekas ry:n puheenjohtajisto
TORNIN RAVINTOLA -TYÖRYHMÄ: Inka Junnila, Julia Huhtala, Iida Aaltio
VALMISTELUTYÖRYHMÄ: LO: Anna-Sofia Jalonen , varalla: Annu Laurila, VO: Taimi Marttila, varalla: Mikko Peltonen, KS: Juuso Virta, varalla: Piritta Peltomäki
OPETUSTAITOTOIMIKUNTA: Patricia Abrahamsson, varalla: Severi Marttila
KASVATUSTIETEIDEN VIESTINTÄRYHMÄ: Opekas ry:n sihteeri
KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN OPETUKSEN KEHITTÄMISEN JOHTORYHMÄ: Ruut Vuoriluoto, varalla: Katariina Nurmo
JATKUVAN OPPIMISEN VALMISTELURYHMÄ: Armi Söder
BOARD OF THE INTERNATIONAL PROGRAMMES: BA Janina Holmqvist, BA Karla Vuorenoja
Vapaana paikkoja
-Tornin ravintola -työryhmä
Opekas on tietoinen työryhmissä tapahtuvasta työstä ja hakee ajoittain vapautuviin tai uusiin työryhmiin opiskelijaedustajia. myös varajäseniä tarvitaan työryhmiin. Löydät lisätietoa työryhmistä intranetistä työryhmän nimellä.
Työryhmät joihin haetaan opiskelijaedustajaa
Opiskelija
Edunvalvonnassa ei opiskelijan tule olla yksin, järjestöt ovat tässä kohtaa tukenasi. Tämän takia on hyvin tärkeää uskaltaa rohkeasti lähestyä järjestöjä ongelmatilanteissa nopeasti. Tämän takia Turun Yliopiston Rauman kampuksen henkilökunnan kanssa on sovittu käytänteistä, jotka on tehty edistääksemme ongelmatilanteiden ja kehityskohteiden muutosta ja sen nopeutta.
Porrasmallissa haluamme korostaa rakentavaa vuorovaikutusta. Etenkin näin opettajaopiskelijoiden kohdalla vuorovaikutustaidot ja niiden kehittäminen kuuluu ammattitaitoon ja jatkuvaan oppimiseen.
Porrasmalli
Mikäli kurssien sisällöissä, opetuksessa tai työmäärässä ilmenee ongelmia tai mikäli koet, että sinua kohtaan on toimittu väärin, noudatathan seuraavaa järjestystä ongelman ratkaisemiseksi.
1. Opettaja - opiskelija rakentava vuorovaikutus
Ota yhteyttä kyseiseen opettajaan henkilökohtaisesti opetuksen ulkopuolella ja esitä asia kuten olet sen kokenut. Kaikki kokevat asiat eri tavoin ja usein asiasta rakentavasti keskusteleminen voi jo purkaa ja poistaa ongelman.
2. Yhteydenotto Opekas ry:n edunvalvontaan
Meihin voit olla aina yhteydessä. Mikäli ensimmäisen portaan keskustelun jälkeen koet tarvitsevasi apua, tukea tai tietoa me kuuntelemme, autamme ja pyrimme ratkaisemaan asian kaikkien edun mukaisesti. Opekas tekee edunvalvonnassa yhteistyötä eri tahojen, kuten TYY, YTHS, Turun yliopiston kanssa
3. Yhteydenotto henkilökunnan jäseniin. Seuraavat henkilöt ovat henkilöstöstä lähimpänä meitä Raumalla opiskelevia:
Laitoksen varajohtaja Jaana Lepistö jaana.lepisto@utu.fi
Opintopäällikkö Mari Broberg mari.broberg@utu.fi
Opinto-ohjaajat opoedu-rauma@utu.fi